۱۳۸۸ آذر ۱۷, سه‌شنبه

16 آذر و ادامه راه

مراسم یادبود 16 آذر به راستی یگ گردنه در مسیر سبز جنبش مدنی ایران بود. پس از تصرف دو تظاهرات رسمی روز قدس و 13 آبان، جنبش برای اولین بار، به مناسبتی رسید که شامل راهپیمایی عمومی نمیشد. به همین دلیل بسیاری از گروه ها و شخصیتهای فعال، از دعوت عمومی مردم به شرکت در تظاهرات خودداری کردند تا 16 آذر امسال به مراسمی کاملا مردمی و خودجوش تبدیل شود.

16 آذر 88 نقطه شروع مجددی برای جنبش سبز است، چرا که پس از گذشت شش ماه نه تنها فروکش نکرد، بلکه توانست بدون مخفی شدن در پشت تظاهرات رسمی، خود را بر کودتاچیان تحمیل کند. باید اذعان داشت که عموم مردم (با پیشگامی دانشجویان) این گردنه را با موفقیت کامل پشت سر گذاشتند و جنبش سبز با این حضور، وارد مرحله ای دیگر از سیر رشد خود شد، به طوری که میتوان گفت دستاوردهای رخداد 16 آذر، به مراتب درخشان تر و موثر تر از مراسم روز قدس و 13 آبان است و تاثیری اساسی در تداوم جنبش سبز خواهد داشت.

برخی از نکات برجسته مراسم 16 آذر:

1. تلاش رهبر نظام برای عدم موضعگیری (به خصوص در سخنرانی عید غدیر) با واکنش سنجیده دانشجویان و مردم رو به رو شد. واضح است که او تلاش میکند خود را از درگیری کنونی کنار بکشد و سیاست صبر و انتظار پیشه کند تا در موقعیت مناسب خود را به طرف پیروز بچسباند. به همین دلیل است که رهبر نظام، بر خلاف گذشته دیگر از جنایات سپاه و مهملات رئیس دولت کودتا دفاع نمیکند. اما این کافی نیست چرا که حرف نزدن و تصمیم نگرفتن موجب سلب مسئولیت نمیشود. 16 آذر نشان داد که مسئله از بحث و مشاجره بی فایده در مورد تقلب یا عدم تقلب فراتر رفته و جنبش به طور کامل بر آرمان حاکمیت ملی تمرکز کرده است و تا زمانی که رهبر نظام موضع خود را در خصوص حاکمیت ملی روشن نکند، تحت فشار خواهد بود. شعارهای دانشجویان و مردم در 16 آذر نشان داد که روند شفافیت در عرصه سیاست ایران به مسیری بازگشت ناپذیر افتاده است و اگر رهبری بیش از این به انفعال و کلی گویی ادامه دهد، از طرف همه جناح های درگیر مورد تهاجم قرار گرفته و در نهایت حذف خواهد شد. اما اگر چنانکه به او نصیحت شد، موضع خود را روشن کند، هنوز این فرصت را دارد که از کمک و همکاری یکی از طرفین برخوردار شود.

2. حضور موثر و همدلانه مردم و دانشجویان در مراسم 16 آذر، ناکارآمدی و شکست سیاست سرکوب کودتاچیان را اثبات کرد و مردم بدون ترس و با آمادگی کامل به خیابانها ریختند. اکنون کودتاچیان به شدت ترسیده اند؛ اژه ای رسما اعلام کرد که دولت قادر به کنترل اوضاع نیست و دست به دامن پدر و مادرها شد و فرمانده پلیس تهران هم به دروغ اعلام کرد که بسیج ماموریتی در این روز نداشته است. ترس و دروغگویی رجب زاده نشان میدهد که حکومت قادر به پذیرش مسئولیت اعمال خود نیست؛ این یعنی دولت اقدامات ضد امنیتی انجام میدهد و همین مسئله برای ایجاد اجماع ملی در خصوص لزوم مقابله با ناامنی دولتی کافیست.
3. در مراسم 16 آذر امسال، شکست نظریه "جنگ نرم" اثبات شد. سردار فضلی تلاش کرد با فریبکاری در خصوص "تدابیر فرهنگی" و "تقدیم گل"، مردم را به صورت نرم، فریب دهد، اما مردم این بار با آمادگی قبلی آمدند و مانند 13 آبان غافلگیر نشدند. مسلم است که اگر کودتاچیان قصد آشتی با دانشجویان را داشتند، ابتدا به دانشجویان زندانی در اوین گل تقدیم میکردند. باید توجه داشت که فرماندهی کنونی سپاه، این نیرو را در مسیر انزوا و انحلال پیش میبرد و این بر عهده اعضا و فرماندهان متعهد نیروهای نظامی است که به فکر آینده خود و سازمان متبوعشان باشند و هر چه زودتر راهی برای بازگرداندن نیروهای نظامی به مسیر درست خود پیدا کنند تا جای غضب و خشم ملت، از کمک مردم برخوردار شوند.
4. بانگ الله اکبر به رسانه جنبش سبز تبدیل شد؛ رسانه ای که نه تنها با قطع اینترنت، بلکه حتی با قطع برق هم از کار نمی افتد. پس از هفته های اول اعتراضات که بانگ الله اکبر شبانه رو به خاموشی رفت، ابتکار استفاده از این شعار برای روحیه دادن در شب قبل از تظاهرات روز قدس، باعث شد که از این کنش به صورتی هدفمند و به عنوان یک رسانه استفاده شود. با تداوم این کار در شب قبل از 13 آبان، اینک بانگ الله اکبر – فراتر از محتوای مذهبی آن – به عنوان یک رسانه جهت روحیه دادن و اطلاع رسانی به شهروندان فاقد رسانه مورد استفاده قرار میگیرد. این امر به خوبی در فریادهای شکوهمند شب 15 آذر قابل مشاهده بود.

5. دولت کودتا با جلوگیری از حضور رهبران جنبش در بین مردم، ظاهرا یک پیروزی کوتاه مدت به دست می آورد، اما واقعیت این است که تن به ریسکی بزرگ داده است که در نهایت سقوط آن را به دنبال خواهد آورد. با تعویق حضور رهبران در میان تظاهر کنندگان و جمعیت سبز، همواره این احتمال وجود دارد که حضور بعدی آنان، چنان روحیه و جسارتی به مردم بدهد که در یک چشم به هم زدن شهر را به طور کامل از دست کودتاچیان خارج سازند.
6. آخرین و مهمترین دستاورد مراسم 16 آذر امسال این بود که سبزها فهمیدند کودتاچیان ابله نیستند! در واقع دولت کودتا و متحدانش در سپاه و بیت رهبری، به تدریج در رویارویی های مناسبتی تجربه آموخته و زبده شده اند. آنها در هر مناسبت با جمع آوری نیرو از مناطق حاشیه ای و استخدام اراذل و اوباش روزمزد به صورتی وحشیانه به تجمع مسالمت آمیز مردم حمله میکنند و در فاصله بین مناسبتها به توجیه نیروها و ترمیم خطوط دفاعی خود میپردازند. در عین حال تمام رسانه ها را فیلتر یا محدود میکنند و در تلاشهای رسانه ای خود، تلاش میکنند جمعیت سبزها را کمتر از میزان واقعی نشان دهند. 16 آذر با پیروزی قاطع مردم و دانشجویان به پایان رسید، اما جنگ روانی کودتاچیان باعث شد که دانشجویان در روز 17 آذر تا مرز درگیری و خشونت با مزدوران پیش بروند و هزینه ای سنگین پرداخت شود. این یک هشدار به همه پیشگامان و فعالان جنبش سبز است؛ چرا که تکرار بیش از حد یک شگرد و به روز نکردن آن، سبب آزمودگی و آمادگی حریف میشود و امکان استفاده از اصل غافلگیری محدود میشود. علاوه بر این، تمرکز بر رویارویی های دوره ای و مناسبتی، باعث میشود که کودتاچیان به این نتیجه غلط برسند که همین وضع موجود را میتوان ادامه داد و دولت نامشروع را با خشونت و سرکوب حفظ کرد؛ در این صورت با گذشت زمان شاهد کاهش خشونت ها نخواهیم بود.

و در پایان

همان طور که در بیانیه شماره 16 ذکر شد، مبارزه مدنی فقط به مناسبتهایی مثل 16 آذر خلاصه نمیشود، باید برای 17 آذر و 18 آذر و همه روزها و هفته ها برنامه داشت و روزنه هایی جدید گشود و راه حل هایی جدید خلق کرد. بر عهده کلیه فعالان جنبش سبز است که با خلاقیت و ابتکار، عرصه های مدنی جدیدی را برای مبارزه مسالمت آمیز با دولت کودتا جستجو کنند، در غیر این صورت خطر دلزدگی یا خشونت ورزی در بین بخشهایی از هواداران جنبش سبز، دور از ذهن نیست. در برخی از رویارویی های 16 آذر، شاهد بودیم که سبزها با نشان دادن اسکناس، تجمع کنندگان غیر مسلح حامی دولت را تحقیر میکردند. باید توجه داشت که اغلب آنها هنوز اسیر ترس و فقر هستند و به رسانه های مستقل دسترسی ندارند. آن دسته از حامیان دولت که ضرب و شتم نمیکنند و فقط به عنوان تجمع کننده مورد استفاده قرار میگیرند، در واقع برده های سیاسی دولت کودتا هستند و حقیقتا در وضعیتی ترحم انگیز به سر میبرند. آنها به زبان عامیانه «چاقال» های کودتاچیان و رهبری هستند و «چاقال» را نباید تحقیر کرد، بلکه باید بر او رحم و شفقت آورد و نجاتش داد، و گرنه چه فرقی است بین سبزها و فرماندهان سپاه؟ برای تعامل با این افراد و گروه ها، راه های بهتری هم هست. به همین دلیل جنبش در این مرحله نیازمند رویکردی سازنده و غیر تقابلی است تا آن افراد را از موضع تدافعی و جنگی خارج کند، نه این که سبب تصلب و انقباض فکری بیشتر در آنها شود.

پی نوشت :


باشد! باشد ! من هراس ام نيست چون سرانجام پر از نكبت هرتيره رواني را كه جنايت را چون مذهب حق موعظه فرمايد, مي دانم چيست !خوب مي دانم چيست

شمارش معکوس رژیم آغاز شده است!

اما به یک نکته ی مهم توجه کنیم و آن هم گذشتن از افراد بزرگی مانند میرحسین موسوی است !

چو خواهد دشمنی بنیاد قومی را بر اندازد نخست آن جمع را از هم پریشان و جدا سازد چو تنها کرد هر یک را بتنهائی بر او تازد چنان اندازدش از پای که دیگر سر نیفرازد!

ما تا آخر با میرحسین هستيم اما جنبش ما وابسته به فرد نیست او هم در کنار ما مبارزه می کند نه در جلوي ما اما بي انصاف نباشيم او هم سختی های فراوانی را تحمل کرد و وعده هاي توافق و تقسيم قدرت رو که از طریق حداد عادل به او پيشنهاد شد نپذیرفت و خشم زورگویان را برآورد ...

نمیدانم جنبش از بد گفتن به آیت الله هاشمی رفسنجانی چه سودی میبرد ! میخواهیم بگوییم که حافظه ی تاریخی قوی داریم ؟! اگر اینطور باشد که باید از همه ی افراد سیاسی امروز به خاطر رفتارهای دهه ی 60 آنها بگذریم ! باید از پتانسیل هر شخصیتی برای پیشبرد جنبش استفاده کنیم ...

دهه ی محرم در راه است

از اول محرم شالها و دستبندهای سبز رو دوباره احیا میکنیم

هر روز یک روز به 22 بهمن نزدیک تر میشویم ... روزی که سبزها تصمیم دارند میلیونی به خیابان بیایند و بزرگترین حضور خود را به نمایش بگذارند ...


دانلود نرم افزار قوی اولترا سارف ورژن 9.8

Ultra Surf 9.8

برای دانلود فیلم های 16 آذر به اینجا بروید

۱۷ نظر:

  1. سلام
    لینک شما را با دفعه اول پیام اصلاح کردم
    آدرس بنده را هم با آدرس
    narenjesabz.tk
    اگه خواستی ایجاد کن
    موفق و سربلند باشید

    پاسخحذف
  2. درود بر تو
    فیلتر شدنت مبارک ، این نشانه اینست که چقدر حاکمیت ظلم و جور را آزرده ای
    با آدرس جدیدت لینک شدی ،

    پاسخحذف
  3. سلام ممنون از خبرت
    تحلیلت عالی بود و عکسهایت هم عالی تر از اون
    من موندم این دانشجویان!!ولایی کجا هستند در این عکس ها؟ مگه نمیگن خس و خاشاک ها فقط 200 نفرن،پس کوشن به اصطلاح ولایی هایمان؟

    پاسخحذف
  4. سلام
    لینک شدید.
    یا حق
    علی نوری
    http://siasat-rooz.mihanblog.com

    پاسخحذف
  5. انشاالله اين دفعه قوي تر از قبل شاهد حضور سبز شما باشيم

    پاسخحذف
  6. درود دوست من

    16 آذر به نظر شخصی اولین گام جدا شدن جنبش از موسوی و کروبی و اصلاحاتچی های درون حکومتی بود. از پیش از 16 آذر هیچکدام از این افراد دعوت به حضور در تجمعات نکردند و پس از 16 آذر هم مهمترین ناراحتی آنها پاره شدن و اتش زدن تصویر خمینی گجستک قاتل بود. هرکس نمیدونست فکر میکرد خمینی همه عمرش به مردم زیادی کمک کرده. انگار نه انگار فرمان قتل هزاران هموطن ما رو داده.

    پاینده ایران

    پاسخحذف
  7. سلام به دوست همرزم عزیزم
    نکات بسیار مهمی رو یادآوری کردین در رابطه با 16 آذر.
    فریب اقتدارگراها مبنی براینکه دانشجوهای بسیج حامیان دولت در16 آذر در مقابل ما ایستادن هم نقش برآب شد . مزدورانی که از صبح زود ریخته بودن تو دانشگاه و درهای دانشاه رو هم قفل کرده بودن و داشنجوها رو مورد ضرب وشتم قرار میدادند ؛ اصلا معلوم نیست از کجا پیداشون شده بود که به اسم دانشجو خودشون رو جا میزدن . خب مزدهای رانتی آنچنانی رو برای این روزها گذاشته بودن .
    البته و صد البته که برای محرم و 22 بهمن آماده ایم .
    زنده باد آزادی . به امید پیروزی .

    پاسخحذف
  8. درود

    هر کدوم ازین روزها یک گام دیگه مارو به آزادی ، دموکراسی و سکولاریسم نزدیکتر میکنن
    با این امید،روزهای باقیمونده امسال رو هم به کام دیکتاتور زهر میکنیم

    آدرس شما هم اصلاح شد

    سبز و پیروز باشی

    پاسخحذف
  9. سلام
    ممنون از پیام و همکاری شما
    موفق و سربلند باشید

    پاسخحذف
  10. سلام عزیز از لطف شما ممنونم.
    لینک شما اصلاح شد.سبز باشی

    پاسخحذف
  11. درود ممنون از حضورتون .(اما به یک نکته ی مهم توجه کنیم و آن هم گذشتن از افراد بزرگی مانند میرحسین موسوی است) .اگه بخوایم مثل تمام کسایی باشیم که نمی دونیم چی میخوایم اگه خیلی هم مسلط باشیم میشیم یکی مثل منتظری وموسوی وخیلیهای دیگه که منتنظر برد خوردن برگهای بازی قمار وما هم سرباز های پیاده اونا. تمام کسایی که تو این انقلا ب بودن وتو اننخابات از فیلترهاشون بااعتقادات مختص خودشون موفق به عبور شدن- اینها به دنبال تعلقات وخواسته های خودشونند بزرگترینشونم اون هاشمی وبا توجه به این که تو همین جنبش خیلیها باور کن خیلیها5درصد از شعر یار دبستانی رو حتی قادر به انجام دادنشون نیستند یعنی آدمهای قانون گریز امروزی. آیندهء روشنی جز هرج ومرج جلو روم نمیبینم متا"سفانه.من میگم خودمون اول از خودمون خانوادمون و....موفق باشید

    پاسخحذف
  12. کوروش عزیز
    ممنون از اطلاعیه ای که گذاشتی . اما به نظر من یک چیزی ایراد داره و اون اینکه حرکات دفاعی جمعی از هواداران جنبش سبز رو ما اسم خشونت و خشونت طلبی روش بذاریم . به نظر من صبر آدم هم اندازه ای داره و دور از انتظاره که این ملت همیشه آروم و ساکت سرش رو برای خوردن باتون پایین بگیره .مسلمه که عکس العمل طبیعی هر آدمی دفاع از خود باید باشه . پس این تصور خیلی خنده داره که فکر کنیم تا ابد ملت فقط کشته بشن و کتک بخورن و توهین بشنوند و باز هم آرام ومتین با سکوت اعتراض کنند!
    همانطور که در انقلاب سال 57 هم بالاخره در روز 22 بهمن مردم مسلح شدند تا تونستند به اصطلاح انقلاب رو به ثمر برسونن وگرنه با گل و بلبل انفلاب پیروز نمی شد.

    پاسخحذف
  13. سلام عزیز منم ایزدیار اما این بار با«غرور پارسی»
    چون نمی خواستم عرصه از حضور ما خالی شود این وبلاگ جدید را دوباره راه اندازی کردم.لطفا این وب دوم را هم مشمول لطف خود سازید.ممنونم وسبز باشید

    پاسخحذف
  14. سلام بر دوست عزیز و گرامی سبز اندیش:
    اول که صفحه وبتان بازشد کمی ناامید شدم.دلم نمیخواست پرچم شیرو خورشید را بر بالای وبگاهتان ببینم.البته این اعتقاد شماست و حق تبلیغش را داری اما نکته ای که هست اینه که شاید بهتراست همه اعضای پرشمار جنبش سبز در شرایط کنونی بر نکات وحدت افرین تاکید کنند و برخی نقاط اختلاف خود رابعدازپیروزی نهایی با هم حل خواهیم کرد.نکته مهم این است که ما درهر شرایطی به سلطنت هم بازنخواهیم گشت.اما به ایران بزرگ مهد کوروش کبیر چرا...
    پس چه بهتر که وب پرمحتوایتان را از هرگونه نماد طرفداری از دسته و گروه خاصی برحذر دارید که خیر جنبش در شرایط کنونی دراین است.
    اما انصافا تحلیل بسیار خوبی از رخدادهای 16 اذر داشتید.بازهم منتظر نگاه سبزتان هستم

    پاسخحذف
  15. سلام .چه طورید ؟ همون روز اول لینکت اصلاح شد
    آپم . موارد تازه علمی سرقت وزیران ایران - اعطاء جایزه "تلاشگر حقوق بشر
    در انتظار حضور سبزتان با تشکر

    پاسخحذف
  16. درود

    دوست من نو اندیش سبز پرچم شیر و خورشید هیچ ارتباطی به حکومت پهلوی نداره. اینها تبلیغات منفی است که جمهوری اسلامی از روز اول بر علیه این نماد ملی کرده.

    از نادر شاه بزرگ تا کریمخان زند و امیر کبیر همگی این پرچم رو نماد ملی کردند. ستار خان در مبارزات مشروطه پرچم سه رنگ شیر و خورشید نشان رو بر بام خود خانه خود گذاشت و با روس ها جنگید. حکومت پهلوی هم هر دو دورش بد نبود و دوران رضا شاه بزرگ آغاز ایران مدرن بود.

    دکتر مصدق زمانیکه او رو محاکمه نظامی کردند هنگام خروج از دادگاه به پرچم شیر و خورشید بوسه زد و تا آخرین روز زندگی خودش این پرچم در منزلش بود.

    در پرچم خاندان پهلوی شیر تاج بر سر داره و شمشیر در دست ولی این شیر خورشید نماد ملی ماست و چند هزار ساله است.

    پرچم جمهوری اسلامی چیه؟ نماد تروریستهای مسلمان هندی در وسطشه. شما اون پرچم رو دوست داری؟

    ننگ به جمهوری اسلامی که اعم از خمینی و خامنه ای که تیشه به ریشه تاریخ ما زدن.

    پاینده ایران

    پاسخحذف

حرف را باید زد
درد را باید گفت
سخن از مهر من و جور تو نیست
سخن از متلاشی شدن دوستی ست
و عبث بودن پندار سرور آور مهر...
زنده باد مخالف من!